Zonnepanelen

Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in elektriciteit. Deze manier van energieopwekking is schoon, stil en 100% duurzaam. Door het gebruik van zonnepanelen wekt u uw eigen groene stroom op zonder er naar om te hoeven kijken.

De aanschaf en de montage is gemiddeld al tussen de 8 tot 10 jaar terugverdient! Voor bedrijven in de terugverdientijd zelfs tussen de 4 tot 7 jaar!

Belastingvoordeel bedrijven

Bedrijven kunnen van de EIA subsidie gebruik maken. Hiermee mag bij een investering van minimaal €2.200,- naast de regulieren investeringsaftrek ook nog eens 41,5 % extra worden afgetrokken van de fiscale winst!
Dit in combinatie met eventuele BTW teruggave verkort de terugverdientijd natuurlijk aanzienlijk.

BTW Teruggave particulieren

De belastingdienst heeft onlangs aangegeven dat iedere particulier die zonnepanelen aanschaft de BTW over de aanschaf terug kan vragen bij de belastingdienst.
Voorwaarde hierbij is wel dat een deel van de opgewekte energie wordt teruggeleverd aan het energiebedrijf.

Als u zonnepanelen heeft aangekocht, of gaat aankopen, dan kunt u zowel de betaalde BTW op de zonnepanelen (21%) als de betaalde BTW op de montagekosten (6%) bij de belastingdienst terug vragen.

Met deze regeling kunt u honderden euro’s terug krijgen. Hiermee is het aanschaffen van zonnepanelen nog aantrekkelijker geworden.

Wat moet u doen om de BTW terug te krijgen?

Om de BTW terug te krijgen, moet u een aantal acties ondernemen:
U moet zich bij de belastingdienst melden als BTW ondernemer.

U moet aangifte bij de belastingdienst doen om de BTW terug te vragen.

U moet bij de belastingdienst een vrijstelling aanvragen waardoor u de volgende jaren geen BTW aangifte meer hoeft te doen.

U kunt er voor kiezen om deze werkzaamheden zelf te doen, maar wij kunnen dit via onze accountant ook voor u orde maken voor een bedrag van € 150,- excl. BTW. Ook de BTW over deze factuur zal voor u worden teruggevraagd.

Voordelen zonnepanelen:
Besparing op uw energierekening

U draagt zichtbaar bij aan een beter milieu (geen CO2 uitstoot)

De terugverdientijd is veel korter dan de levensduur van de produkten

Waardevermeerdering van uw huis of appartement door een beter energielabel

Lange levensduur (>30jaar) en onderhoudsvrij

Zonnestroomsystemen zijn winstgevend

Een jaarlijks rendement van 9% tot 11% op uw investering

Bij bedrijven is de EIA (Energie Investerings Aftrek) van toepassing waardoor de terugverdientijd nog korter zal zijn

De prijs van elektriciteit stijgt in Nederland gemiddeld 5% per jaar. Bescherm uzelf voor de alsmaar stijgende kosten door te investeren in zonnestroom. Door het plaatsen van zonnepanelen wordt u zelf producent. De investering is meestal al met 8 tot 10 jaar terug verdient maar produceert minimaal de komende 25 jaar uw energie.
Levert u terug? Dan vergoed uw energieleverancier hetgeen wat u bij gebruik zou moeten betalen.
En u bespaart nog meer! De komende jaren zal de elektriciteitsprijs alleen maar verder stijgen. Hoe hoger de prijs voor elektriciteit in de toekomst, hoe meer u zult besparen.

Sinds 1 Maart 2013 geldt de 6% BTW regeling op arbeid, die nu in de bouw van toepassing is, ook voor het monteren van zonnepanelen. Deze regeling loopt tot 1 Juli 2015.

De prijs van een zonnepanelen systeem is de afgelopen jaren gehalveerd. Zo’n systeem gaat tenminste 30 jaar mee. Deel je de kosten voor aanschaf en onderhoud door de opbrengst in kilowatturen, dan is elektriciteit uit zonnepanelen voor consumenten op dit moment 2 keer goedkoper dan elektriciteit van het energiebedrijf. Daarnaast gaat binnenkort de prijs voor elektriciteit weer omhoog.

Waarom Bosse Elektrotechniek B.V.?

Ervaren

Zeer scherpe prijzen voor een hoge kwaliteit

Vakkundig advies en montage

Hoge kwaliteit materialen voorzien van Europese keurmerken en garanties (er zijn veel panelen in de omloop die niet voldoen aan de juiste keurmerken, rendementen en garanties)

Een tevreden klant staat bij ons hoog in het vaandel!

5 jaar garantie om de omvormer van marktleider SMA

10 jaar garantie op de zonnepanelen

25 jaar vermogensgarantie van 80% op de zonnepanelen


Bosse Elektrotechniek B.V. geeft advies, levert en installeert complete zonnestroom systemen op maat voor particulieren en bedrijven.